Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

3 jun ‘22

Update werkzaamheden juni 2022

Goed nieuws! We hebben inmiddels al ruim 550 km aan netwerk in de grond gelegd, wat betekent dat we al meer dan 99% van het netwerk gerealiseerd hebben. Op enkele uitzonderingen na zijn alle aansluitingen gereed.

Almere Hout

Er zijn nog twee straten waar glasvezel aangelegd moet worden. We hebben hier nog geen tracé (plek in de ondergrond) kunnen krijgen van de gemeente. Op de prieelvogelweg en paradijsvogelweg is in verband met een aankomende reconstructie en aanwezige bomen geen geschikte plek gevonden voor onze kabels. We hebben hier op korte termijn weer overleg over met de gemeente om hier samen tot een oplossing te komen

Storingen

In Zeewolde zijn de afgelopen periode een aantal storingen ontstaan, vanwege werkzaamheden aan het elektriciteitsnet richting o.a. enkele windmolenparken. Wij doen er uiteraard alles aan om dit soort storingen te voorkomen, maar het is bijzonder vervelend dat, ondanks de voorzorgsmaatregelen er bij de werkzaamheden toch enkele glasvezelkabels geraakt zijn. Uiteraard hebben onze collega’s van “beheer en onderhoud” de kabels zo snel mogelijk gerepareerd, maar de overlast is natuurlijk bijzonder vervelend.

Heeft u al een abonnement bij een serviceprovider?

Het einde van de werkzaamheden zijn in zicht. Momenteel maken veel bewoners al gebruik van het glasvezelnetwerk. Wij zien dan ook dat circa 60 adressen al wel de aansluiting in huis heeft, maar hier nog geen gebruik van maakt. Heeft u nog geen keuze kunnen maken? Wij willen u dan vragen om dit op korte termijn te doen. Wij zullen de betreffende adressen hier binnenkort ook een persoonlijke brief over sturen.

Benieuwd welke providers leveren op ons glasvezelnetwerk, bekijk hier het overzicht.